Pravila o zaštiti privatnosti

RentIT Bolja ideja  – IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI

Rent IT Bolja ideja d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27.04.2016.o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/467EZ (Opća uredba o zaštiti podataka). Rent IT Bolja ideja d.o.o. prepoznaje važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, stoga je naš cilj ponuditi zaštitu za sve naše operacije te implementirati dosljedne pravilnike i procedure.

Ova izjava o zaštiti privatnosti informira vas o našim praksama zaštite i mogućnostima odabira načina prikupljanja i korištenja podataka o vama, uključujući i podatke prikupljene iz vaših internetskih aktivnosti u svrhu zapošljavanja. Ova se izjava o zaštiti privatnosti odnosi na sve web stranice Rent IT Bolja ideja d.o.o., domene, usluge, aplikacije i proizvode te na sve naše zaposlene.

Molimo Vas da Politiku privatnosti – Politiku zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu Politika privatnosti) povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Politika privatnosti ima cilj pojasniti koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo te kako možete ostvariti svoja prava.

Rent IT Bolja ideja d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev, te u cilju uspostavljanju dugoročnog poslovnog odnosa.

Rent IT Bolja ideja d.o.o. pridržava se načela zakonitosti, transparentnosti, ograničenja svrhe, ograničenja vremena pohrane zaštite vaše privatnosti.

 

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

 

VRIJEME TRAJANJA POLITIKA PRIVATNOSTI

U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo obrađivati Vaše osobne podatke sukladno naznačenoj svrsi. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste.

  • Prikupljamo samo informacije koje su nam potrebne,
  • Vaše osobne podatke koristimo samo u navedene svrhe,
  • Ne čuvamo Vaše osobne podatke ako više nisu potrebni,
  • Ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
  • Vaše osobne podatke ne šaljemo trećim stranama,
  • Ne koristimo automatiziranu obradu niti profiliranje Vaših podataka,
  • Ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici,
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
  • Vaše osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
  • Brinemo da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

 

KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO?

Našu web stranicu možete koristiti bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili putem naše e-mail adrese, Rent IT Bolja ideja d.o.o. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev.
Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

 

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka Rent IT Bolja ideja d.o.o. sa sjedištem:

Rent IT Bolja ideja d.o.o.

Andrije Žaje 10

HR-10000 Zagreb

Hrvatska

 

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Podaci za kontakt sa Službenikom za zaštitu podataka su:

Dorotea.golub@rent-it.hr

+385 1 5531 853

 

Rent IT Bolja ideja d.o.o.  POLITIKA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Davanjem privole putem obrasca koji su pod kontrolom tvrtke Rent IT Bolja ideja d.o.o., korisnici pristaju na Rent IT Bolja ideja politiku korištenja osobnih podataka i na sljedeću izjavu:

“Ovim putem izjavljujem da dobrovoljno dajem na korištenje svoje osobne podatke u svrhu slanja newslettera kroz ovu Izjavu o davanju suglasnosti na korištenje osobnih podataka tvrtki Rent IT Bolja ideja d.o.o. (OIB: 98377731859), a na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679).

Isto tako, ovim putem potvrđujem :

  • da je Rent IT Bolja ideja d.o.o. voditelj zbirke osobnih podataka
  • da pristajem na davanje sljedećih osobnih podataka:

Ime i prezime

Adresu e-pošte

Naziv tvrtke

  • da sam upoznat/a s pravom kako u svako doba mogu odustati od ove suglasnosti i ograničiti daljnju obradu mojih podataka
  • da sam upoznat/a s pravom na ispravak netočnih osobnih podataka
  • kako sam upoznat/a da će osobni podaci biti obrisani u slučaju povlačenja privole
  • kako sam upoznat/a da osobne podatke Rent IT Bolja ideja d.o.o. koristi isključivo u svrhu moje nedvojbene identifikacije i slanja newslettera

Upoznat/a sam da prigovore i upite za područje osobnih podatka mogu uputiti na dorotea.golub@rent-it.hr, odnosno nacionalnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.”

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i tvrtke Rent IT Bolja ideja d.o.o., ako je isti već uspostavljen.

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?

Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke Rent IT Bolja ideja d.o.o. neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

 

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?

Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev, a ako se složite, poslat ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa.
Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke Rent IT Bolja ideja d.o.o. , i u najmanjem nužnom opsegu u našem vlastitom podatkovnom centru i na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU.
Rent IT Bolja ideja d.o.o. neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada Rent IT Bolja ideja d.o.o. prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.
Rent IT Bolja ideja d.o.o. je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere. Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, svi podaci su zaštićeni sa SSL ili TLS protokolima i nalaze se u našem podatkovnom centru.

 

GOOGLE ANALYTICS/GOOGLE TAG MANAGER

Na našim internetskim stranicama koristimo Google Analytics/GTM zbog anonimnog izvještavanja o upotrebi stranice, kao i zbog oglašavanja. Google Analytics je usluga analitike koju pruža kompanija Google Inc. (“Google”). Google koristi podatke koji se prikupljaju kako bi pratili i ispitivali upotrebu stranice/aplikacije, pripremili izvještaje o aktivnostima na stranici i dijelili te izvještaje s drugim Google uslugama. Google može iskoristiti podatke koje je prikupio kako bi ponudio kontekst i personalizirao oglašavanje vlastite oglašivačke mreže.

Prikupljeni osobni podaci: „Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnostiOdustajanje

Google Tag Manager je usluga analitike koju pruža Google Inc.

Prikupljeni osobni podaci: Kolačići“ i Podaci o upotrebi.

Mjesto obrade: SAD – Pravila o privatnosti

 

KOLAČIĆI

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Za daljnje informacije posjetite en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie ili www.aboutcookies.org ili ww.allaboutcookies.org.

Internetskih preglednika dozvoljava Vam zabranu kolačića. Možete postaviti da Vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice Vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti naše internetske stranice.

Da bismo ispravno upravljali našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo Vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite. Naša web stranica ne prikuplja kolačiće treće strane niti bilo koji od Vaših osobnih podataka unutar kolačića.

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je Rent IT Bolja ideja d.o.o. prikupio o Vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje Rent IT Bolja ideja d.o.o. i o Vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je Rent IT Bolja ideja d.o.o. prikupio o Vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane Rent IT Bolja ideja d.o.o.,
  • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane Rent IT Bolja ideja d.o.o., ili
  • ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je Rent IT Bolja ideja d.o.o. ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

 

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
  • poslati e-poštu na privatnost@rent-it.hr, ili
  • poslati poštom svoj zahtjev na adresu Rent IT Bolja ideja d.o.o. , Andrije Žaje 10 , HR-10000 Zagreb, Hrvatska.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane

Rent IT Bolja ideja d.o.o., kontaktirajte nas na:

Rent IT Bolja ideja d.o.o.

Andrije Žaje 10

HR-10020 Zagreb

Hrvatska

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Fra Grge Martića 14

HR – 10000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609-000

Fax: +385 1 4609-099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr

 

PROMIDŽBA I PRODAJA

Željeli bismo Vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo Vašem zahtjevu i zasebno zatražiti Vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema Vama. Bez Vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. Nakon što pristanete primati naše promidžbene materijale, u svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati Vaš izbor.

 

POVREDA PODATAKA

O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 1. veljače 2019. godine.

Srdačan pozdrav,

Rent IT Bolja ideja d.o.o.